Wednesday, April 18, 2012

Sembang suami isteri..
Isteri- awak.. saya ingat lepas ni.. saya pakai kasut yg tertutup dan stokin sekali.. boleh ye..
Suami- Pakai lah...
Isteri- saya dh pakai jubah, alhamdulillah... saya dh cuba labuhkan tudung, kali ini hati saya dh terbuka utk pakai kasut yg tertutup dan stokin..maafkan saya ya awak..klu awak tak selesa dgn penghijrahan zahir saya...
Suami- MasyaAllah... nak marah apa.. benda baik.. bersyukur Alhamdulillah...
Isteri- terima kasih...
Suami- (mengangguk-angguk kan kepalanya..)
dan si isteri merapati kepalanya di dada suami sambil di dalam hati berbisik....

" saya tahu saya tak mampu membahagiakan awak, krn saya bukan isteri yg sempurna, tp percayalah sayang di dunia ini saya tak mampu utk membahagiakan.. tapi insyaAllah.... saya pelihara diri saya hari ini kerana mahu awak merasai bahagia di akhirat kelak.. moga Allah memberkati penghijrah jiwa dan akidah saya agar menjadi contoh kepada anak2 segalanya kerana Allah utk kebahagiaan awak di sana.. insyaAllah.."


 

BIARLAH DIA PERGI....

"Terkadang cinta itu pergi selepas meluahkan segala keresahan, namun yang pasti melepaskan seseorang itu bukan kerana anda berhenti mencintainya, tapi kerana anda yakin cinta itu bukan utk menyakitkan, tetapi memberi bahagia dan kekuatan pada hati dan jiwa'

"Berbahagialah duhai hati...kerana ketika kau menerima hadirnya kalam cinta dari dia utk disematkan ke jiwa, kau sudah pun menyematkan cinta kepada Allah dan Rasullullah terlebih dahulu utk seluruh jiwamu, maka.. berbahagialah pada pemergiannya kerana cintanya bukan utkmu kerana Allah sudah memilihkan insan yg terbaik utk memimpinmu dan maafkan dia di atas kelemahan jiwanya"

senyumlah... kerana Rasulullah SAW bersabda, "Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah." (HR Tirmizi dan Abu Dzar).

"hadirnya bagaikan pelangi..walau seketika namun memberi seri.."
Ana Sarina Abu Bakar

luahkan rasa....

buahatiku

Lilypie Kids Birthday tickers

ikatan kasih

Daisypath Anniversary tickers